X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Angajații Fabricii de conserve din Cupcini au blocat traseul Odesa - Brest

11 sep. 2015,, 10:43   Societate
4875 0
Работники Купчинского консервного завода перекрыли трассу Одесса-Брест
Foto: rtr.md
Câteva sute de angajați ai fabricii de conserve “Natur Bravo” de la Cupcini, din raionul Edineț au ieșit ieri în stradă, blocând traseul Cupcini-Edineț. Oamenii cer conducerii țării să ia măsuri pentru a proteja producătorii autohtoni și pentru a asigura o concurență loială și echitabilă între toți agenții economici.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că un investitor ucrainean a deschis în zonă o altă fabrică de conserve – TB Fruct, în imediata apropiere de fabrica de conserve Cupcini - cel mai mare producator de conserve de la nordul Moldovei.

Potrivit protestatarilor, compania ucraineană a început activitatea, în pofida interdicțiilor din partea autorităților ecologiste și în lipsa altor acte. În același timp, ei afirmă că concurentul nu achită impozitele la buget, folosește gratuită apa și canalizarea.

Potrivit președintelui consiliului de administrație al companiilor Natur Bravo și ECOVIT, Valeriu Pleșca, problema cu investitorul ucrainean nu e de azi. Încă de la începutul activității în parcul industrial Edineț, localnicii au declarat că este alogic să se construiască o altă întreprindere de profil în imediata apropiere a fabricii autohtone. Opinia lor a fost însă ignorată.

Valeriu Pleșca a mai precizat că recent a discutat această problemă cu prim-ministrul Valeriu Streleț, acesta, însă a declarat că nu poate face nimic. "Dacă guvernul nu este în stare să ia decizii, să pleci și să permită să lucreze celor care pot! ” - au conchis protestatarii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?