Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Directorii de școli vor susține testul pentru numirea în funcție ca la BAC, supravegheați de camera

11 sep. 2015,, 10:30   Societate
3077 0

Foto: portalinvatamant.ro

Ministerul Educației a organizat o dezbatere publică la care a invitat directorii de școli pentru a discuta modificările asupra regulamentului de numire în funcție a managerilor instituțiilor de învățămînt. Una dintre noutățile anunțate de minister este că directorii de școli vor susține testul în raionul în care activează, și anume în centrele de BAC.

„Concursul pentru alegerea directorilor trebuie să fie desfășurat. Am mers pe ideea de a simplifica procedura și de a o îmbunătăți pentru a face mai multă claritate și mai multe facilități pentru cei care trebuie să o treacă. Pînă la urmă, legile și regulamentele se fac pentru oameni, nu pentru conducere”, a spus Corina Fusu.

Viceministrul Educației, Cristina Boaghi, a anunțat că, după discuțiile grupului de lucru pe marginea regulamentului, s-a decis că testul pentru alegerea în funcție nu va mai fi organizat centralizat la Centrul Informațional din Chișinău, ci se va desfășura în fiecare raion din republică. „Pentru a asigura buna desfășurare a testului, am ales ca acesta să se desfățoare în centrele de BAC, unde este supraveghere video”, a declarat Boaghi. Comisiile de concurs vor fi formate din maganerii școlari din regiune, iar printre ei se va afla și un reprezentant al sindicatelor. Această modificare s-a făcut, conform ministerului, pentru a promova descentralizarea.

Testul a stîrnit mai multe discuții, iar la un moment dat viceminiștrii s-au contrazis. „Testul va fi parte componentă a concursului, nu o etapă de eliminare”, a menționat Cristina Boaghi, ca mai apoi, viceministru Nadia Cristea să spună că „după punctajul primit la test de va decide dacă managerul va merge spre a doua etapă a concursului, cea de interviu”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?