X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Marine Le Pen, 'îngrozită de moliciunea guvernanților', cere restabilirea urgentă a frontierelor naționale

31 aug. 2015,, 23:30   Externe
5223 3

Foto: ruvr.ru

Președintele Frontului Național (extrema dreaptă franceză) Marine Le Pen s-a declarat luni 'îngrozită de moliciunea guvernanților' cu privire la problema imigranților, cerând restabilirea de "urgență a granițelor naționale', relatează publicația Le Populaire și EFE. 'Sunt îngrozită de moliciunea guvernanților noștri, sunt extrem de îngrijorată pentru că, după ecourile pe care le avem, inclusiv din țări precum Egipt, există aproape un milion și jumătate de oameni care doresc să vină în Uniunea Europeană', a declarat ea pentru iTELE.

Odată cu 'Schengen și dispariția frontierelor interne ale Uniunii Europene, nu mai există astăzi nicio modalitate fizică, de a ne opune acestor sosiri în masă', a afirmat Marine Le Pen. 'Trebuie să restabilim granițele noastre naționale de urgență. Aceasta este o condiție prealabilă și apoi trebuie pusă în aplicare o politică de descurajare a imigrației', a pledat lidera extremei drepte franceze.

Președinte Frontului Naționale a criticat dreptul de azil, care 'este astăzi atât de flexibil încât a devenit o a doua cale de imigrație ilegală", și a spus că există 'mii (...) și chiar zeci de mii' de solicitanți care își văd cererile respinse și, dintre aceștia, "doar 1%" sunt deportați în țările lor de origine, în timp ce restul rămân în Franța fără acte, a denunțat Marine Le Pen.

În acest context, ea a criticat declarațiile premierului francez, Manuel Valls, privind acordarea de adăpost refugiaților, afirmând că "majoritatea celor care vin nu sunt refugiați politici". 'Marea majoritate a acestor oameni care vin nu sunt refugiați politici, trebuie să ne oprim în a spune povești francezilor", a spus ea, adăugând că refugiații sunt persoane care caută o viață mai bună.

"O țară suverană trebuie să-și controleze frontierele", a declarat Le Pen, când a fost întrebată despre gardul construit de Ungaria la granița cu Serbia pentru a încerca să împiedice intrarea ilegală a străinilor. "Nu am nimic împotriva acestor imigranți, ci împotriva celor care îi aduc", a spus președinta Frontului Național, care în sondaje este plasată pe prima poziție în primul tur de scrutin dacă alegerile prezidențiale ar avea loc acum în Franța.

Problema imigrației și a refugiaților vor fi abordate luni în timpul unei vizite la Calais a premierului francez, Manuel Valls, a ministrului său de interne, Bernard Cazeneuve, a vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, și a Comisarul pentru imigrație, Dimitris Avramopoulos. Pe lângă vizita la instalațiile Eurotunel, prin care unii imigranți încearcă să se strecoare pentru a se îmbarca în trenuri spre Marea Britanie, liderii francezi și europeni vor merge la un centru de primire a imigranților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?