Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Streleţ: Autorităţile ar trebuie să fie mai categorice faţă de fermieri

26 aug. 2015,, 09:30   Economie
4322 1
Стрелец: Властям следовало быть более категоричными с фермерами
Foto: noi.md
Autorităţile trebuiau să fie mai categorice la acordarea compensaţiilor agricultorilor, dar în schimb au demonstrat flexibilitate şi înţelegere, consideră Prim-ministrul Valeriu Streleţ.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus marţi, după întrevederea cu preşedinţii de raioane, că protestele agricultorilor la Ministerul Finanţelor nu au nimic în comun cu datoriile pentru fondul de subvenţionare în agricultură pentru 2014.

"Guvernul are două datorii faţă de fermieri: pentru fondul de subvenţionare, care, după cum am promis va fi stinsă până la sfârşitul lunii august, cel târziu în primele zile ale lui septembrie, precum şi pe compensaţiile pentru embargoul impus de Rusia la fructele moldoveneşti", a explicat Streleţ.

Potrivit spuselor sale, autorităţilor aveau la dispoziţie 170 mil. de lei, atunci când cerinţele fermierilor au depăşit 200 mil. de lei.

"Am rămas datori circa 40 mil. de lei. Aceste mijloace nu sunt prevăzute în fondul de subvenţionare şi de aceea este necesar de a introduce modificări la buget. Noi am putut fi categorici şi să spunem că avem doar 170 mil. de lei şi mai mult nu vom acorda, dar am demonstrat flexibilitate şi înţelegere, luând în calcul toate cererile", a spus Premierul.

Streleţ a menţionat că mijloacele vor fi identificate nu mai devreme de vizita la Chişinău a Misiunii FMI, planificată pentru 22 septembrie.

"Până la acel moment rectificări la buget nu se vor produce", a subliniat şeful Executivului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?