X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce discută liderii celor trei partide?

20 iul. 2015,, 10:15   Politică
4625 4
Foto: noi.md
„Sînt convins că liderii celor trei partide nu discută viitorul program de guvernare, deoarece doar în prima jumătate a anului ei au aprobat două programe de guvernare, și acum se poate doar de schimbat data”, a declarat la postul de televiziune RTR Moldova politologul Igor Boțan, relatează NOI.md.

„În viziunea mea, dacă ei ar fi politicieni onești, ar lua programele lor electorale și ar încerca să creeze în baza promisiunilor sale electorale un document comun. Deoarece deja ar trebui să se construiască porturile fluviale la Ungheni și pe rîul Bîc. În economia țării noastre trebuia să ajungă o jumătate de miliard de dolari în calitate de investiții, iar Moldova ar trebui să depună deja o cerere de aderare la Uniunea Europeană”, a reamintit expertul promisiunile electorale ale politicienilor.

În opinia lui, cel mai probabil, ei se gîndesc la un program anticriză, de aceea invită la negocierile susținute între liderii politici pe președintele Băncii Naționale și alții. Dacă Dodon și Voronin ar dori să creeze o alianță și l-ar telefona pe Drăguțanu, el ar veni să ofere consultații?

„Documentul politic privind crearea alianței va fi unul foarte interesant, consideră Igor Boțan. Aș dori să-l compar cu cel precedent. Punctul de plecare ar fi documentul citit de Filat la 13 februarie 2013, ora 13:00, deoarece în el Filat a explicat că nu dorește să distrugă alianța, ci vrea doar să rupă restricțiile impuse lui în calitate de prim-ministru. Deoarece un premier liber nu poate activa în astfel de condiții. Însă documentul pe care el l-a scris împreună cu Lupu pentru Gaburici însemna o imobilizare totală. De aceea ar fi curios cum în această situație Filat, Lupu și Ghimpu vor elabora aceste principii în cadrul interacțiunii alianței”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?