X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Scholz a făcut o declarație importantă despre discuțiile privind Ucraina

28 mar. 13:45   Externe
2976 0

Unele țări discută perspectivele de pace în Ucraina.

Declarația a fost făcută de către cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu acordat ziarului Märkische Allgemeine Zeitung.

"Unele țări, inclusiv Ucraina, discută în prezent la nivelul consilierilor de securitate cum ar putea arăta ceva care ar putea duce la un proces de pace. Dar permiteți-mi să clarific un lucru: pacea este posibilă în orice moment", a declarat premierul german.

Scholz a precizat că, pentru ca acest lucru să se întâmple, președintele rus Vladimir Putin "trebuie să își retragă trupele și să pună capăt conflictului".

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova este pregătită pentru o soluționare politică și diplomatică a conflictului din Ucraina pe baza luării în considerare a realităților de pe teren, dar pe fondul dorinței Occidentului de a provoca o "înfrângere strategică" Rusiei, nu există opțiuni pentru a ajunge la un acord în criza ucraineană.


La rândul său, Kievul oficial notează că principala condiție pentru negocieri este retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Ucrainei, iar baza formulei de pace ucrainene este respectarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

5
2
0
2
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?