X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Chișinău Youth Orchestra revine cu un nou program de vară

30 iun. 2015,, 17:57   Societate
2692 0

«Chișinău Youth Orchestra» выступит с новой летней программой
Foto: noi.md

Și în această vară cei de la Chișinău Youth Orchestra au pregătit un program grandios pentru anul 2015, în care se vor regăsi un șir de concerte interesante, informează NOI.md.

Sloganul din anul acesta este „Urmează pasiunea”. „Ne așteaptă o vară toridă! Va fi cel mai complex proiect pe care l-am avut pînă acum. Prin intermediul acestui proiect vrem să atingem cele două scopuri ale acestuia: educația și perfecționarea tinerilor muzicieni și să strîngem o armată cît mai mare de consumatori de muzică de calitate”, a declarat Adriano Marian Main, directorul artistic al orchestrei.

Proiectul va începe printr-un master-class de violă, prin care Chișinău Youth Orchestra va oferi un sprijin educațional unor beneficiari violiști, care vor fi asistați de profesorul din România Cristian Nodiș Loudiș. În această primă etapă a proiectului, Chișinău Youth Orchestra va oferi două concerte. Primul concert va avea loc pe 17 iulie în Parcul Dendrariu – „Lansarea concertelor de vară”. Pe 18 iulie vor concerta la Muzeul Național de Artă cu „Recital de violă”.

Pe 26 iulie vor susține un concert open air în Scuarul Catedralei, iar pe 27 iulie vor avea un „Concert simfonic” la Sala cu Orgă.

Chișinău Youth Orchestra își va continua programul printr-un turneu în România și Germania. De asemenea, va lansa trei proiecte video. Primul filmuleț va avea 3 minute, care îi va reflecta pe tinerii muzicieni ai orchestrei în diferite ipostaze și în diferite locații ale republicii.

Un alt spot va avea o durată de 30 de secundeși va fi pentru compania Moldcell. Iar în luna septembrie urmează să apară al treilea filmuleț în care se vor regăsi toate concertele susținute pînă acum de Chișinău Youth Orchestra.

Va încheia această sesiune de vară pe 15 august printr-un concert de muzică clasică îmbinată cu pop – Classic meets Pop, unde va concerta Chișinău Youth Orchestra alături de Cătălin Josan și alți interpreți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?