Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Lavrov: Donbassul trebuie să rămînă în componența Ucrainei

20 mai. 2015,, 11:50   Externe
4112 9
Foto: ruvr.ru
Rusia nu are planuri de a răpească Republica Populară Donețk (RPD) și Republica Populară Lugansk (RPL) de la Ucraina, înșiși republicile sînt dispuse să rămînă în componența Ucrainei, a declarat șeful MAE al Federației Ruse, Serghei Lavrov. Acest punct de vedere a fost expus de Lavrov în timpul unei întrevederi de lucru la „Rossiiskaia Gazeta”.

Serghei Lavrov: „La toate nivelurile, prin gura președintelui Rusiei, în alte formate, spunem că noi sîntem pentru ca ele să fie parte a Ucrainei”.

Potrivit lui, RPD și RPL au prezentat propriul proiect al Constituției, în care se reiterează intenția de a fi parte a Ucrainei.

Serghei Lavrov: „În acesta este vorba exact despre statutul prevăzut de acordurile de la Minsk: republicile vor face parte din Ucraina și ulterior va fi realizată o reformă constituțională pentru a fixa acest statut drept unul permanent. În ele se dă definiția descentralizării”.

El a precizat că acest lucru a fost notat la Minsk de către cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, François Hollande, personal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?