X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Putin a explicat pe ce ar trebui să se bazeze formula de pace în Ucraina

20 mai. 10:00   Externe
2523 0

Formulele pentru pace în Ucraina, bazate pe dorințe și nu pe situația reală, sînt imposibil de discutat.

Declarația aparține președintelui rus Vladimir Putin. „Am negociat cu Ucraina mult timp, aproape o lună și jumătate, mai întîi la Minsk, apoi la Istanbul. Am ajuns la anumite compromisuri, partea ucraineană a semnat un extras din aceste documente... Am lucrat la asta, și acum aceste forumuri… Ce au acestea la bază? Tot felul de mofturi, nu situația reală, deci este imposibil să discutăm”, a spus el în timpul unei conferințe de presă în China, subliniind că Rusia nu a refuzat niciodată discuții constructive.

Potrivit acestuia, acordurile încheiate la Istanbul cu privire la Ucraina trebuie să rămînă în vigoare, aceasta este baza.

„Ei bine, desigur, aceasta este o bază, înțelegi că au parafat documentul în sine, dar documentul în sine nu a fost semnat acolo. Știți, există probleme legate de asigurarea securității Ucrainei. Sînt descrise în așa fel încît încă lucrăm la asta, dar, în general, aceasta este baza”, a spus Putin într-o conferință de presă, răspunzînd la o întrebare despre respectarea acordurilor de la Istanbul privitor la Ucraina.

În același timp, președintele rus Vladimir Putin, vorbind despre conferința de pace din Elveția cu privire la Ucraina, a spus că Rusia nu va discuta „din centrul cîmpului” ceea ce nu știe. „Nu vom discuta de la mijlocul terenului despre ceea ce nu știm”, a spus el reporterilor.


Putin a amintit că Federația Rusă nu este invitată la această conferință, „mai mult, ei spun că nu ne văd acolo”. „Ei bine, dacă nu ne văd, nu este nevoie”, a spus el.

Potrivit acestuia, încercarea de a impune Rusiei condițiile sale pentru rezolvarea crizei din Ucraina se va încheia în același mod ca și încercarea de a-i provoca o înfrîngere strategică.

„Ce vor să facă ei să adune cît mai multe țări, să-i convingă pe toți că cele mai bune propuneri sînt niște condiții propuse de partea ucraineană și apoi să prezinte asta ca un ultimatum, să spunem: toată lumea crede așa, fiți și voi de acord”, a spus Putin în timpul conferinței de presă.

Președintele a menționat că aceasta nu este o modalitate de a purta negocieri de fond, serioase: „aceasta este o încercare de a impune”.

„A existat o încercare de a provoca o înfrîngere strategică, dar nu a funcționat și o încercare de a impune se va termina la fel”, a spus Vladimir Putin.

El a menționat că Rusia va proceda de la condițiile reale care se dezvoltă pe teren la soluționarea conflictului din Ucraina și nu va fi posibil să i se impună nimic.

„Sîntem gata să discutăm, apoi am aruncat-o, am vrut să cîștigăm un avantaj pe cîmpul de luptă, să obținem o poziție strategică, ei, acum iată condițiile noastre pentru voi. Aberează sau cum? Desigur, vom porni de la realitățile care se dezvoltă pe teren”, a spus Putin la o conferință de presă după vizita sa în China.

8
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав