Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Un baschetbalist ucrainean celebru, prins încercând să fugă în România

21 mai. 07:15   Externe
2281 0

Vadim Zaplotnițchi, unul dintre cei mai apreciați baschetbaliști din Ucraina, a fost reținut în timp ce încerca să intre ilegal în România pentru a scăpa de încorporarea în armată și trimiterea pe front. Sportivul în vîrstă de 26 de ani a fost prins săptămîna trecută în regiunea Cernăuți.

Conform publicației Obiectiv de Suceava, care citează presa ucraineană, Zaplotnițchi era parte a unui grup mai mare care încerca să fugă din țară, scrie b1.

Vadim Zaplotnițchi, desemnat în aprilie cel mai bun jucător defensiv al sezonului 2023/24 în Favbet Super League, este considerat unul dintre cei mai buni baschetbaliști ai Ucrainei. Informația despre reținerea sa a fost confirmată de fostul președinte al federației ucrainene de baschet, Max Sergeev, care se află în prezent pe front.

„Tocmai am aflat că unul dintre jucătorii lui Kiev-Basket, care se deplasează prin munți spre o țară învecinată, a fost reținut de polițistul de frontieră. Apoi a făcut cunoştinţă cu Centrul de Recrutare şi a fost transferat la centrul de antrenament. Deci, ce concluzii se pot trage: Dacă tu, un sportiv profesionist, nu ai putut face față grănicerilor, chiar merită să-ți întărești forța fizică în rîndurile Forțelor Armate ale Ucrainei”, a scris fostul președinte al federației ucrainene de baschet, pe Facebook.

Incidentul s-a petrecut pe 12 mai, cu cîteva zile înainte de intrarea în vigoare, pe 18 mai, a noilor reglementări mai stricte privind încorporarea. Conform unor surse ucrainene, Vadim Zaplotnițchi nu a fost singurul jucător de la Kiev-Basket care a încercat să treacă ilegal granița, însă numele celorlalți implicați nu au fost dezvăluite.

1
6
1
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?