X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Dmitri Medvedev a avertizat țările neutre cu privire la participarea la reuniunea privind Ucraina

21 mai. 14:14   Externe
2904 0

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a îndemnat țările neutre care vor lua parte la summitul privind Ucraina din Elveția să înțeleagă că participarea la reuniune va însemna abandonarea poziției neutre și trecerea de partea Kievului, iar aceste acțiuni vor fi taxate de Rusia și vor afecta relațiile în viitor.

El a menționat că o serie de țări neutre au fost nevoite să răspundă invitațiilor la reuniunea privind Ucraina pentru a nu strica relațiile cu marii jucători.

„Din diverse motive, unele dintre țările neutre trebuie să răspundă la astfel de invitații pentru a nu strica relațiile cu marii jucători. Dar ele trebuie să înțeleagă, de asemenea, că participarea la un astfel de eveniment odios, fie că vor sau nu, înseamnă că renunță la o poziție echidistantă și luînd partea Kievului trebuie să înțeleagă că astfel de acțiuni vor avea o apreciere corespunzătoare din partea Rusiei și vor afecta cu siguranță relațiile noastre în viitor. Nu vom uita acest lucru", a scris Medvedev într-o postare pe contul său de pe rețeaua de socializare în limba engleză X.

Potrivit lui Medvedev, indiferent de intențiile pe care le urmăresc astfel de țări, se va dovedi în cele din urmă că acestea vor juca după regulile stabilite de Kiev.

Elveția va organiza o conferință de pace pe tema Ucrainei în apropiere de orașul Lucerna pe 15-16 iunie. Rusia nu va participa, dar sînt așteptați pînă la 120 de șefi de stat.


Purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că procesul de negociere privind Ucraina fără participarea Rusiei este inutil, dar este necesar să se înțeleagă ce formulă de pace va fi discutată la summitul din Elveția.

De menționat că Moldova va participa la Conferința de pace privind Ucraina, care va avea loc la 15-16 iunie în Elveția. Conform Constituției, Moldova este un stat neutru.

13
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?