X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cel mai mare investitor german din Moldova amenință cu retragerea

13 mai. 2015,, 13:20   Economie
6431 0

Draexlmaier Group грозится покинуть молдавский рынок
Foto: sitel.com.mk

Cel mai mare investitor german din Moldova, Draexlmaier Group, amenință cu retragerea. Potrivit Mold-Street, întreprinderea din orașul Bălți ar putea să-și sisteze activitatea, din cauza problemelor grave de mediu din regiune, care afectează puternic activitatea întreprinderii.

Managerul întreprinderii germane, Guido Meinelt, a declarat, citat de Mold-Street, că sursa emisiilor nocive este o fabrică de vinuri din preajma companiei. Pentru a soluţiona problema, autoritățile locale au cerut ajutorul Ministerului Mediului și Ministerului Economiei.

"Au fost înregistrate scurgeri în sistemul de evacuare a deşeurilor. Nimeni nu s-a îngrijit să înlăture neregulile nici a doua zi după avarie. Ţevile sunt vechi şi cu multe fisuri", a spus șeful Secţiei Gospodarie Municipală, Veaceslav Zincovschi.

Oamenii spun că emisiile nocive din preajma vinăriei le dau bătăi de cap de mai mulţi ani.

În special de dimnineaţă se simte un miros foarte urât. Nu putem deschide geamul din cauza acestui miros. Cei care suferă de boili cardiovasculare, sau sunt hipertonici au nevoie de aier curat.

"Un cartier întreg nu poate trăi normal din cauza acestui miros.Uneori mirosul e atât de puternic închit ajunge şi în centrul oraşului. Cel mai rău este că stăm tot timpul cu geamurile închise chiar şi când este foarte cald."

Secția de fabricare a alcoolului etilic de la combinatul vinicol şi-a sistat, temporar, activitatea.

"Imediat cum am aflat despre avaria dată. S-a intervenit, conducerea întreprinderii a fost amendată. Şi am ieşit cu propunerea de a sista activitatea întreprinderii temporar până vor elimina toate probleme", a declarat inspectorul de la Agenţia Ecologică Bălţi, Dumitru Bărbuță.

Directorul vinăriei a refuzat să vorbească cu noi. Acum, un an activitatea acestui agent economic a fost sistată deoarece deşeurile de la această fabrică ajungeau direct în râul Răut.

La începutul lunii mai, premierul Chiril Gaburici le-a cerut instituţiilor de stat să rezolve problema emisiilor poluante din Bălţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?