Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Comitetul PARE 1+1 a aprobat finanțarea altor 49 de proiecte investiționale

27 apr. 2015,, 12:15   Economie
2762 0

Комитет PARE 1+1 утвердил финансирование еще 49 инвестпроектов
Foto: totul.md

Comitetul de supraveghere al Programului de atragere a remitențelor în economie PARE 1+1 a aprobat finanțarea a 49 de proiecte investiționale în sumă totală de peste 9,3 milioane de lei, informează NOI.md.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, a specificat că Programul PARE 1+1, care este unul de succes, constituie un exemplu elocvent de orientare spre standardele europene. „Mai mult, prin susținerea proiectelor inovaționale a antreprenorilor noi nu doar dezvoltăm mediul de afaceri din țară și păstrăm potențialul uman acasă, în special tinerii, dar și contribuim la revenirea în Republica Moldova a persoanelor plecate la muncă peste hotare”, a spus ministrul Economiei.

Stephane Bride a menționat că Programul PARE 1+1 necesită în continuare o promovare atît pe teritoriul Republicii Moldova, cît și peste hotarele ei, în special, în localitățile unde se află la muncă cetățenii noștri.

Iulia Iabanji, directorul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), a declarat că la momentul actual mai sînt 217 de dosare depuse, în valoare totală de circa 40 de milioane de lei. „Pornind de la faptul că în bugetul pentru anul curent sînt prevăzuți 30 de milioane de lei pentru susținerea proiectelor investiționale prin intermediul Programului PARE, ODIMM este în proces de identificare a potențialilor donatori, care ar putea fi parteneri în susținerea proiectelor înaintate de migrații reveniți acasă sau rudele lor”, a specificat Iabanji.

Potrivit unui studiu realizat de ODIMM, în perioada anilor 2010-2014, circa 1100 de persoane au fost instruite prin intermediul Programului PARE în domeniul desfășurării unei afaceri, iar 504 întreprinderi au beneficiat de finanțare nerambursabilă în sumă de 200 de mii de lei fiecare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?