Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Partidul lui Leancă va participa în bloc la alegeri

15 apr. 2015,, 13:41   Politică
7895 8

Foto: realitatea.md

Membrii formațiunii lui Iurie Leancă vor participa la alegerile locale pe listele unui bloc electoral intitulat "Platforma Populară Europeană din Moldova". Blocul va fi constituit din alte trei partide: Partidul Liberal Reformator, condus de Ion Hadârcă, Partidul Acțiunea Democratică, condus de Mihai Godea, și partidul "Democraţia Acasă", condus de Vasile Costiuc. Anunțul a fost făcut de Iurie Leancă astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Fotul premier a precizat că a recurs la acest pas din cauză că Partidul Popular European (PPEM) nu a fost încă înregistrat la Ministerul Justiției. Semnarea Acordului cu privire la formarea blocului electoral a avut loc astăzi.

„Vom participa la alegeri indiferent de piedicile care ni se vor pune. Le vom oferi oamenilor posibilitatea să voteze o nouă forță politică, să readucă echilibrul pe scena politică. Pentru a elimina orice riscuri privind piedicile pe care Ministerul Justiției ni le poate pune, vom merge sub forma unui bloc în alegeri. Este vorba de Platforma Populară Europeană din Moldova – PPEM. Liderii acestor partide au înțeles necesitatea unirii forțelor de centru-dreapta cu adevărat europene”, a explicat Leancă.

„Evenimentul care se produce astăzi este reîntoarcerea șansei Republicii Moldova de a privi cu încredere într-un viitor european, sigur, demn, așa cum merită cetățenii noștri”, a spus Mihai Godea.

„Noi vom oferi o alternativă eficientă pentru guvernarea care va continua cursul proeuropean”, a declarat la rîndul său Ion Hadârcă.

Totodată, Iurie Leancă a anunțat că blocul nou constituit va înainta cu siguranță un candidat la funcția de primar al capitalei. El a precizat că la ora actuală sînt examinate mai multe candidaturi pentru acest post. Leancă a mai menționat că platforma nou-creată va fi deschisă pentru alte partide proeuropene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?