Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Consiliul Europei a lansat o platformă on-line de protejare a jurnalismului

6 apr. 2015,, 09:30   Societate
3354 0

Foto: ruvr.ru

Consiliul Europei în cooperare cu cinci organizaţii partenere, a lansat, o platformă de Internet care are ca scop protejarea jurnalismului şi promovarea siguranţei jurnaliştilor.

Prin intermediul acestei platforme, cele cinci organizații partenere - Article 19, Association of European Journalists, European Federation of Journalists, Internațional Federation of Journalists și Reporters Without Borders – vor emite alerte privind amenințările la adresa libertății presei și le vor aduce în atenția instituțiilor Consiliului Europei, se arată într-un comunicat de presă.

Platforma a fost creată pentru a facilita strîngerea, procesarea și diseminarea informațiilor, verificate de parteneri, cu privire la amenințările grave la adresa jurnaliștilor și a altor angajați din presă, amenințările cu privire la confidențialitatea surselor de presă și formele de intimidare politică sau juridică, se menționează în comunicat.

Această platformă va permite Consiliului Europei să sublinieze îngrijorările cu privire la drepturile jurnaliștilor și libertatea presei, să reacționeze mai eficient la acestea și să inițieze un dialog cu statele membre, cu privire la posibilele soluții și măsuri de protecție. Măsurile luate de Consiliul Europei vor fi și ele postate pe această platformă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?