X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Moldova nu va participa la expoziția consacrată celei de-a 70-a aniversări a Victoriei

25 mar. 2015,, 16:45   Societate
3656 7
Молдова не участвует в выставке, посвященной 70-летию победы
Foto: stena.ee
Moldova nu a reacționat la propunerea Rusiei de a participa la Expoziția Internațională „În lupta împotriva națismului, am fost împreună”, dedicată celei de-a 70-a aniversări a Victoriei. Informația a fost comunicată miercuri în cadrul unei conferințe de presă de către șeful Muzeului Rus Central al Marelui Război pentru Apărarea Patriei de pe Poklonnaia Gora, Vladimir Zabarovski, transmite agenția „Infotag”.

El a menționat că reprezentantul Ministerului Culturii al Republicii Moldova, prezent la reuniunea Consiliului de Miniștri, care a avut loc în octombrie 2014, a susținut ideea organizării unei expoziții comune a fostelor republici sovietice în primăvara anului 2015, însă „așa și nu a fost primit nici acordul oficial al Guvernului, nici răspunsul din partea ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă și nici o altă variantă de participare”.

Zabarovski nu a exclus posibilitatea că din partea Moldovei în expoziție ar putea fi antrenată organizația obștească a veteranilor din republică, care va putea transmite documentele despre participarea moldovenilor la războiul din 1941-1945 și exponatele de la războiul de pe teritoriul ei.

El și-a exprimat speranța că încă pînă la inaugurarea Expoziției, la 25 aprilie, Moscova va fi vizitată de veteranii războiului locuitori ai Moldovei, pentru a participa la „Balul veteranilor”.

„În anul trecut am găzduit la o festivitate similară veteranii din toate fostele republici ale URSS, inclusiv prietenii noștri din țările Baltice. Am memorat și delegația din Moldova. În acel război teribil bunicii și străbunicii noștri au fost împreună și faptele lor eroice nu pot fi date uitării”, a menționat Zabarovski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?