X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

PL a solicitat Ministerului de Externe lista paşapoartelor diplomatice acordate începînd cu 2009

20 mar. 2015,, 16:30   Politică
2931 1
ЛП затребовала от МИДЕИ список дипломатических паспортов, выданных с 2009 года
Foto: totul.md
Partidul Liberal a expediat o solicitare pe numele ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, cu cerinţa de a acorda lista paşapoartelor diplomatice eliberate de ministerul pe care îl conduce începînd cu septembrie 2009 (cînd a venit la putere AIE -"I"), informează agenția „Infotag”.

Autorul solicitării, deputatul liberal Anatol Şalaru, consideră că răspunsul Ministerului va fi "testul adevărului".

"Va avea oare curajul să ne spună ceea ce ştiu foarte mulţi sau doamna Gherman va executa indicaţiile de la partid?", a scris deputatul pe reţelele de socializare.

De asemenea, Şalaru a solicitat informaţie despre eliberarea paşaportului diplomatic pe numele antreprenorului Ilan Șor.

Anterior, în presă a apărut o informaţie precum că Șor deţine două paşapoarte diplomatice cu seriile D0003255 şi S0006274, valabile pînă în februarie 2017. Jurnaliştii care au desfăşurat ancheta afirmă că pe teritoriul Moldovei, precum şi la intrarea sau ieşirea din ţară Șor foloseşte unul din două paşapoarte simple, iar pe cele diplomatice le prezintă la intrarea în alte ţări. Cel mai des – în Rusia, Ucraina, Cehia şi Israel.

În aceeaşi zi, Serviciul de presă al MAEIE a publicat un mesaj în care menționează că paşapoarte diplomatice pe numele Șor nu sînt înregistrate. Ministerul menţionează că paşapoarte cu seriile menționate nu au fost eliberate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?