X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Timofti: Concesionarea Aeroportului a fost o mare greșeală

17 mar. 2015,, 10:34   Politică
2671 5

Timofti: Concesionarea Aeroportului a fost o mare greșeală
Foto: ziarulnational.md

Șeful statului, Nicolae Timofti, susține că a atenționat Guvernul cu privire la greșeala concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, dar fără rezultat. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, cu ocazia marcării a trei ani de mandat, informează NOI.md.

Nicolae Timofti a ținut să precizeze că nu are instrumentele necesare pentru a influența astfel de decizii, care, conform legii, revin executivului.

„Eu consider că a fost o mare greșeală, întrebarea este „poate fi ea reparată?” Sînt organe competente care trebuie să verifice și să spună dacă a fost respectată legislația și interesele Republicii Moldova. Astfel de obiecte trebuie să aparțină statului. Mi-am expus această poziție la diferite întîlniri și le-am spus că nu trebuie de mers pe această cale. Nu am acele pîrghii care ca să pot interveni în aceste probleme. Este pus pe seama guvernului să gestioneze bunurile statului nemijlocit, și, de aceea, cînd se semnează un acord, eu nu am dreptul să mă implic”, a menționat Timofti.

În ceea ce privește situația de la Banca de Economii, șeful statului și-a exprimat încrederea în capacitatea comisiei parlamentare de anchetă de a elucida acest caz.

„Dacă voi începe să mă expun, voi influența comisia care lucrează în Parlament pentru a elucida situația. Sper că comisia va analiza situația obiectiv și va da un răspuns în fața societății. Implicarea în activitatea instituțiilor statului nu este în competența președintelui. Cred în profesionalismul deputaților și sînt sigur că vor da o apreciere situației”, a declarat Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?