X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Un investitor străin, interesat în modernizarea Aerodromului de la Horești

17 mai. 08:30   Societate
3493 0

Un investitor străin și-a exprimat interesul în modernizarea Aerodromului de la Horești și în dezvoltarea școlii de aviație, care ar putea atrage studenți din toată țara, anunță consiliul raional Ialoveni.

Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, împreună cu vicepreședintele, Eugeniu Secrieru, primarul satului Horești, Petru Cigoreanu, și reprezentantul Aerodromului din Horești au avut o întîlnire cu un investitor străin, interesat să exploreze potențialul aerodromului și dezvoltarea școlii de aviație din această localitate, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Această întîlnire marchează un pas important în eforturile de a valorifica resursele locale și de a stimula dezvoltarea economică a localităților din raionul Ialoveni și totodată creează oportunități pentru locuri noi de muncă”, a declarat Natalia Eremia.

Vicepreședintele raionului Ialoveni, Eugeniu Secrieru, a specificat că, proiectul ar putea transforma satul Horești într-un „centru regional pentru formarea piloților”.

Primarul satului Horești, Petru Cigoreanu, și-a manifestat deschiderea totală spre o colaborare între administrația publică locală și toți dezvoltatorii, care ar aduce un plus valoare la creșterea potențialului economic și social al localității.


Autoritățile locale și investitorul vor continua discuțiile pentru a stabili detaliile acestui proiect ambițios, care are potențialul de a aduce beneficii economice semnificative pentru comunitate.

8
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?