Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Gaburici le-a promis fermierilor să majoreze fondul de subvenționare

13 mar. 2015,, 18:00   Economie
4722 2

Foto: maia.gov.md

Guvernul Republicii Moldova va identifica soluții pentru a majora fondul de subvenționare a producătorilor agricoli împreună cu partenerii de dezvoltare ai țării. Totodată, autoritățile așteaptă de la fermieri acțiuni mai active privind sporirea calității producției și extinderii piețelor de desfacere. Declarația a fost făcută de premierul Chiril Gaburici după întrevederea cu fermierii, desfășurate la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, la care au participat miniștri agriculturii și finanțelor, Ion Sula și Anatol Arapu, informează NOI.md.

Șeful Executivului a menționat că Guvernul împreună cu partenerii de dezvoltare va căuta posibilități pentru majorarea Fondului de subvenționare și va încerca să atragă în acest sens mijloacele donatorilor.

Chiril Gaburici a menționat că la întrevederea cu producătorii agricoli au fost discutate mai multe probleme acute, iar părțile au stabilit un plan de acțiuni ce urmează să fie adoptate de Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor. Premierul a promis să monitorizeze mersul realizării sarcinilor stabilite. Potrivit lui Chiril Gaburici, dialogul cu producătorii agricoli va continua. Se preconizează că asemenea întrevederi vor avea loc lunar, avînd în vedere importanța acestei ramuri pentru țară.

Chiril Gaburici a subliniat că fermierii trebuie să înțeleagă că vînzările au scăzut din cauza embargoului rusesc, de aceea ei trebuie să caute activ noi piețe de desfacere și să îmbunătățească calitatea producției, deoarece nu toate produsele moldovenești corespund rigorilor europene de calitate. Potrivit premierului, este necesar de investit mijloace în modernizarea infrastructurii în agricultură și de sporit calitatea producției agricole pînă la standardele europene. În acest caz va fi mai ușor de comercializat producția autohtonă peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?