X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Europa, în proteste: fermierii nu au de gînd să cedeze

18 mar. 13:00   Externe
3670 0

Fermierii europeni continuă să protesteze împotriva măsurilor care îi dezavantajează în comparație cu fermierii din afara UE.

Zeci de tractoare și sute de agricultori au umplut din nou duminică străzile Madridului, reamintind guvernului despre cerințele fermierilor.

Aceștia au mărșăluit de la Ministerul Mediului pînă la Ministerul Agriculturii, simbolizînd cele două probleme principale ale lor - birocrația extinsă și măsurile "de mediu" excesive. Fermierii se opun în special ”Tranziției verzi” a UE, ale cărei cerințe îi fac necompetitivi, deschizînd calea importurilor ieftine din afara UE, care sînt produse fără respectarea normele stricte europene.

Protestatarii au îndemnat, de asemenea, consumatorii să îi susțină, deoarece este în interesul lor să aibă în magazine produse cu un echilibru decent între preț și calitate.

"Vrem ca consumatorii să ni se alăture și să creăm o imagine de unitate în societate, pentru că pînă la urmă tot ceea ce ce cerem în mediul rural se reflectă la coșul de cumpărături", a spus un protestatar.


Și fermierii polonezi, nemulțumiși din cauza acelorași probleme, au început duminică să blocheze granița cu Germania. Ei intenționează să rămînă acolo cel puțin patru zile. Demonstranții blochează în totalitate punctul de trecere Swiecko, pe drumul care leagă Varșovia de Berlin, prin care trec în medie 17.000 de camioane în fiecare zi.

17
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?