X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

A fost dat startul concursului naţional „Moldova Eco-Energetică 2015”

6 mar. 2015,, 13:45   Ştiinţă şi IT
4834 3
Дан старт национальному конкурсу "Экоэнергетическая Молдова 2015"
Foto: cvadro.md
Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţa Energetică au anunţat noul concurs "Moldova Eco-Energetică 2015", cu scopul de a identifica şi facilita cele mai bune proiecte din domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Economiei, la şedinţa Consiliului de Coordonare Moldova Eco-Energetică preşedintele acestuia, ministrul Economiei, Stephane Bride, a spus ieri că concursul este "cea mai importantă platformă de promovare a iniţiativelor inovative din domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice din Republica Moldova".

"Timp de trei ani, rezultatele concursului au demonstrat că sectorul energiei regenerabile poate deveni cu adevărat o industrie competitivă, ce ar impulsiona dezvoltarea mediului de afaceri, în special în zonele rurale", a menţionat el.

Consiliul a aprobat noul logotip al concursului şi modificările la regulamentul de desfăşurare.

La concursul din acest an sînt invitaţi să participe agenţi economici şi instituţii publice, persoane fizice, ONG-uri, grupuri de iniţiativă, fundaţii care au realizat proiecte inovative şi ambiţioase în domeniul energiei regenerabile şi eficienţă energetică.

Juriul va selecta premianţi în 10 categorii, cum ar fi cel mai bun proiect în domeniul energiei solare, producerea biocombustibilului, cea mai bună iniţiativă a tineretului, cel mai bun proiect de eficienţă energetic. Numele cîştigătorilor vor fi anunţate în decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?