Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Milioane de lei pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuit și caselor individuale

22 apr. 07:15   Societate
2525 0

În următorii trei ani, autoritățile își propun să aloce aproximativ 690 de milioane de lei din bugetul de stat pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuit și caselor individuale, iar cu sprijinul partenerilor de dezvoltare aceste mijloace ar putea fi dublate, a declarat la Radio Moldova directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Ion Muntean.

Potrivit acestuia, renovările vor conduce la economii de energie de pînă la 40%.

„Prima etapă a programului prevede că 75% din resursele financiare sînt alocate pentru sectorul rezidențial multietajat. Aici, putem indica clădirile administrate de asociația de proprietari în condominiu și sînt clădiri care au fost date în exploatare pînă în 2005. Deci, aceștia sînt principalii beneficiari. Peste 25% sînt destinate gospodăriilor casnice individuale, la prima etapă, dar ponderea acestora poate crește, pe măsură ce anumiți parteneri de dezvoltare spun că sînt interesați de case individuale”, a spus Muntean.

Amintim că în această săptămînă, Guvernul a aprobat Programul de finanțare a Fondului pentru Eficiență Energetică în sectorul Rezidențial pentru 2024-2027. Astfel, locatarii vor contribui cu 30 la sută din aceste investiții. Pentru implementarea Programului pentru următorii 3 ani sînt necesare aproximativ 1, 5 miliarde de lei.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?