Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Tapiola: UE își dorește să vadă progrese în implementarea reformelor

4 mar. 2015,, 13:25   Politică
3799 2

Tapiola: UE își dorește să vadă progrese în implementarea reformelor
Foto: noi.md

„După alegerile parlamentare din toamna anului trecut, UE își dorește să vadă progrese reale în implementarea reformelor și combaterea corupției”. Declarația aparține șefului Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, și a fost făcută astăzi, în cadrul ceremoniei de transmitere a Documentului de Informare, elaborat de către partenerii de dezvoltare ai țării pentru Guvernul Republicii Moldova, notează NOI.md.

Pe lîngă problemele legate de corupție, ambasadorul european a făcut referire, în discursul său, și la necesitatea soluționării problemelor din sistemul financiar-bancar, care, în opinia sa, devine tot mai vulnerabil.

„Parteneriatul dintre Moldova și UE este orientat spre transformare, vizează tranziția la o altă etapă și modernizarea țării. Scopul acestui parteneriat este de a oferi o viață mai bună cetățenilor moldoveni. Domnule Gaburici, v-ați asumat un angajament personal privind implementarea reformelor. În acest proces de trecere de la angajamente la acțiuni concrete veți avea nevoie de asistență, susținere politică, de capacități manageriale. Aceste recomandări pe care le-am elaborat vă vor ajuta să urmați pași concreți pe termen scurt, mediu și lung pentru a realiza cu succes reformele”, a spus Tapiola.

Documentul de informare transmis astăzi premierului Chiril Gaburici are 23 de puncte și conține o serie de recomandări practice privind implementarea reformelor. Documentul a fost elaborat la inițiativa comună a partenerilor externi de dezvoltare ai țării.

„Multe dintre acțiunile descrise în document vă vor fi familiare. Credem că Guvernul are acum oportunitatea să transforme intențiile în rezultatele. Puteți conta pe suportul prietenilor Moldovei”, a menționat un alt diplomat european.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?