Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dudoglo a negat zvonurile privind interdicţia de a intra în Rusia

4 mar. 2015,, 13:45   Politică
4559 0
Кандидат на пост башкана Николай Дудогло опроверг слухи о запрете на въезд в Россию
Foto: gagauzmedia.md
Deputatul din partea Partidului Democrat, candidatul la postul de başcan al Găgăuziei Nicolai Dudoglo a negat informaţia apărută în presă precum că autorităţile migraţionale ale Rusiei i-au impus interdicţia de a intra pe teritoriul Federației Ruse.

Solicitat de "Infotag", el a spus că această informaţie este nimic mai mult decît scorneli ale oponenţilor în ajunul alegerilor guvernatorului.

"Sînt poveşti răspîndite de Irina Vlah şi preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon. Sînt trucuri electorale. Nimeni nu mi-a interzis vizitarea Rusiei. Se pare că unii candidaţi îşi doresc atît de mult fotoliul de başcan, că sînt gata să-i mintă cu neruşinare pe oameni", a spus Dudoglo.

Anterior, unele mass-medii apropiate socialiştilor de repetate ori au publicat ştiri în care Dudoglo este prezentat ca un susţinător înflăcărat al integrării europene, împotriva căreia pledează majoritatea găgăuzilor, care în februarie 2014 au votat pentru vectorul estic de dezvoltare a regiunii.

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a spus că acuzaţiile dl Dudoglo la adresa lui sînt o "prostie".

"Ce au de a face socialiştii? Se pare că partidelor proeuropene le place să acuze PSRM-ul de toate problemele sale, nu să-şi recunoască greşelile", a afirmat politicianul.

Anterior site-ul oficial.md, făcînd trimitere la surse din anturajul lui Dudoglo, a relatat că deputatul intenţiona să procure un bilet de avion la cursa Chișinău-Moscova, însă compania aeriană i-a refuzat, motivînd prin faptul că numele lui este inclus în lista persoanelor pentru care intrarea în Rusia este interzisă. Asemenea cazuri nu au avut loc, deoarece companiile aeriene nu au acces la baza de date a Serviciului Federal de Migraţiune al Rusiei, care se ocupă de asemenea aspecte.

Alegerile Guvernatorului Găgăuziei vor avea loc pe 22 martie. În total, pentru postul de şef al autonomiei luptă 11 oameni, printre care cele mai mari şanse le au primarul Comratului, Nicolai Dudoglo, deputata în Parlamentul Republicii Moldova Irina Vlah şi fostul başcan Dumitru Croitor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?