X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În raionul Fălești antreprenorii locali pot arenda terenuri agricole

19 feb. 2015,, 14:15   Societate
5734 0
Foto: noi.md
Primăria satului Catranîc din raionul Fălești a decis să transmită în arendă tinerilor antreprenori peste 100 ha de terenuri agricole, notează newsmoldova.md.

Primarul localității Mihai Popovici a menționat că această decizie este în conformitate cu modificările legislației și va permite de sporit semnificativ acumulările la bugetul local.

„Vom dezvolta în continuare această inițiativă, pentru a dezvolta sectorul economic și a-i ajuta pe cetățeni, inclusiv la crearea locurilor noi de muncă. Proiectele noastre de parteneriat public privat ar putea aduce pînă la 20% din mărimea bugetului local. Astfel, sperăm că sătenii noștri vor munci acasă, în localitatea natală”, a spus Popovici.

Unul din partenerii proiectului, Dumitru Braniște, după ce a revenit de la Moscova a luat în arendă 5 ha de teren, pe care intenționează să sădească pomi fructiferi. Daniela Tatian a arendat 30 ha de teren, iar antreprenorul Oleg Tatian deja a construit pe lotul arendat o întreprindere piscicolă și o fermă de păsări, unde intenționează să crească în timpul apropiat peste 3000 de gîște.

Potrivit reprezentanților primăriei din sat, autoritățile locale se străduie să coopereze cu toți antreprenorii din Catranîc, inclusiv cu cei de la întreprinderea agricolă „Mospuragro”, care dispune de 80 ha de livezi vechi, care urmează să fie înnoite și extinse. În acest context, întreprinderea va crea peste 100 de locuri noi de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?