Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Primele reacții internaționale după formarea Guvernului Gaburici

19 feb. 2015,, 11:00   Politică
5991 3

Primele reacții internaționale după formarea Guvernului Gaburici
Foto: flickr.com

Uniunea Europeană mizează pe continuarea cooperării strînse cu guvernul de la Chișinău, în vederea finalizării agendei reformelor. Declarația aparține şefei diplomaţiei europene Federica Mogherini și comisarului european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, și a fost exprimată în urma învestirii Guvernului Gaburici, informează NOI.md.

„Îl felicităm pe prim-ministrul Chiril Gaburici cu prilejul numirii sale în funcție. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră și să punem în aplicare, în pași alerți, Acordul de asociere cu UE, în beneficiul poporului. Un guvern stabil, cu o agendă autentică de reforme, va fi crucial pentru acest scop. Ne exprimăm încrederea că noul guvern va intensifica eforturile pe implementarea reformelor-cheie, în special, în sectorul justiției și cel financiar, în domeniul combaterii corupției, în interesul tuturor moldovenilor”, se arată în mesajul semnat de cei doi oficiali europeni.

Cei doi reprezentanți au subliniat că Moldova este un partener-cheie, asociat al UE, și că situația din țară este urmărită cu interes la Bruxelles.

Precizăm că noul guvern de la Chișinău, în frunte cu Chiril Gaburici, a fost învestit ieri cu votul a 60 de deputați din cadrul fracțiunilor PCRM, PD și PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?