Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Ministerul Economiei a supus consultărilor publice un proiect de hotărîre ce vizează instalaţiile pe cablu

17 feb. 2015,, 13:15   Economie
3460 0
Foto: benia.livejournal.com
Ministerului Economiei a înaintat spre consultări publice proiectul Hotărîrii de Guvern cu privire la aprobarea Reglementării tehnice privind instalaţiile pe cablu care transportă persoane.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Economiei, documentul vine să transpună în legislaţia naţională directivele Uniunii Europene cu privire instalaţiile pe cablu care transportă persoane şi vizează transportatorii care utilizează instalaţii pe cablu, precum funiculare, teleferice, telecabine, telescaune şi teleschiuri.

"Implementarea reglementării va contribui la sporirea siguranţei exploatării instalaţiilor pe cablu, a sănătăţii şi securităţii pasagerilor", se spune într-un comunicat al Ministerului.

De asemenea, Reglementarea tehnică stipulează condiţiile pentru introducerea pe piaţa autohtonă şi punerea în funcţiune a subsistemelor şi a componentelor de siguranţă ale instalaţiilor pe cablu.

Producătorii trebuie să demonstreze că subsistemele sau componentele de siguranţă pe care le produc au fost proiectate şi fabricate în conformitate cu cerinţele de bază.

Comentariile privind proiectul pot fi transmise pînă pe data de 15 martie 2015.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?