X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Precizările Ministerului Educației în legătură cu admiterea la liceu

15 mai. 10:15   Societate
2798 0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează suplimentar comunitatea educațională și factorii interesați că admiterea în clasa a X-a de liceu are loc doar în baza rezultatelor mediei de concurs și nu impune probe suplimentare, notează Noi.md.

Aceasta este alcătuită din media notelor anuale la disciplinele de profil (real sau umanist) și media notelor de la examenele de absolvire a gimnaziului, calculată după formula de calcul prevăzută de Metodologia de admitere a elevilor în învățămîntul liceal care poate fi consultată aici.

Liceele teoretice au dreptul să organizeze probe suplimentare în cadrul concursului de admitere în învățămîntul liceal, în situația cînd în ultimele trei sesiuni de admitere au înregistrat un număr mai mare de solicitanți decît locurile planificate conform Planului de admitere.

În sesiunea 2024, MEC a avizat pozitiv organizarea unei probe suplimentare doar în cazul a două licee: Liceul Teoretic Republican „Aristotel” și Liceul Teoretic „Spiru Haret”, ambele din mun. Chișinău.

Ca urmare a deciziilor Consiliilor profesorale, probă suplimentară, elaborată de Agenția Națională de Curriculum și Evaluare, va fi organizată doar în Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. Acest liceu organizează probă suplimentară la admitere începînd cu anul 2012.

Calendarul admiterii în învățămîntul liceal poate fi consultat aici.

0
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?