X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Obama: Armele pentru Ucraina pot antrena o reacție a Rusiei sau 'cădea pe mîini greșite'

10 feb. 2015,, 11:20   Externe
4765 5

Foto: firstnews.ru

Președintele american Barack Obama și-a exprimat luni temerea că eventualele arme pe care SUA le-ar furniza Ucrainei pentru a ajuta armata acestei țări în lupta împotriva separatiștilor proruși ar putea 'să cadă pe mîini greșite', el recunoscînd că are în vedere și reacția Rusiei, consemnează agenția Reuters.

'Putem fi siguri că ajutorul letal pe care l-am furniza Ucrainei este folosit corespunzător, nu ajunge pe mîini greșite și nu conduce la acțiuni excesive ce nu pot fi susținute de ucraineni? Ce fel de reacție antrenează (acest ajutor), nu doar din partea separatiștilor, dar și din partea rușilor? Toate aceste chestiuni trebuie luate în calcul', a indicat Obama în timpul unei conferințe de presă comune la Casa Albă cu cancelarul german Angela Merkel.

El a precizat că încă nu a luat o decizie privind furnizarea de arme către Ucraina, menționînd că analizează în continuare dacă un astfel de ajutor militar poate fi eficient.

'Obiectivul nostru nu este să echipăm Ucraina pentru ca aceasta să continue operațiunile ofensive, ci doar să o ajutăm să se apere', a explicat mai departe Obama, potrivit AFP. Administrația sa pare mai degrabă favorabilă furnizării de arme Ucrainei, spre deosebire de Franța și Germania, care nu agreează această idee, cancelarul german exprimîndu-și îngrijorarea pentru 'pacea în Europa'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?