Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Iurie Leancă s-a întîlnit cu liberalii

5 feb. 2015,, 08:10   Politică
5979 0

Foto: noi.md

Iurie Leancă a început negocierile cu liberalii privind alegerea noului Guvern. După 3 ore de discuţii la sediul PL, candidatul la funcţia de premier s-a arătat optimist. Totuşi, liderul liberal, Mihai Ghimpu nu a oferit încă un răspuns tranşant, precizînd că adevăratele discuţii trebuie să aibă loc cu conducerea PLDM şi PD.

Iurie Leancă a mers în această seară la sediul liberalilor, însoţit de cîţiva consilieri. După aproape 3 ore de discuţii, premierul desemnat a ieşit binedispus şi optimist.

Iurie Leancă, candidat la funcţia de prim-ministru: «Mă bucur că pe majoritatea problemelor am găsit numitor comun, ceea ce arată că există şanse să guvernăm ţara împreună, dar vă spuneam că este o primă discuţie, pînă marţi mai sînt suficiente zile să continuăm dialogul şi sper că vom găsi un numitor comun.Analizăm diferite scenarii, eventual unul ar fi vot pentru un guvern minoritar şi după ziua de marţi să votăm această alianţă».

Mihai Ghimpu, lider PL: «A fost o discuţie bună interesantă, dar sigur solicitarea a fost să votăm guvernul Leancă, dar e cunoscut faptul că se votează guvernul PLDM-PD-PCRM. Eu îmi doresc ca aceste discuţii să le avem şi cu PLDM şi PD, nu doar cu domnul Leancă.Şi eu sînt foarte încrezător şi aş vreau ca guvenul Leancă să aibă sprijinul unei majorităţi parlamentare PLDM-PD-PL, asta e sprijin, nu cu PCRM. Noi am spus la toate şedinţele că sîntem flexibili şi putem discuta în continuare, cu toate că rămîne la bază pachetul care a fost discutat cu colegii europeni».

Mîine, Iurie Leancă urmează să se întîlnească cu comuniştii. Totodată, potrivit unor surse, noul parlament, cel mai probabil Leancă ar putea veni în faţa deputaţilor pentru a cere vot de încredere abia săptămîna viitoare. Deocamdată, candidatul la funcţia de premier are doar suportul PLDM şi PD. Anterior, liderul comunist s-a declarat categoric împotriva unui guvern condus de Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?