Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ce pregătește Moldova-Film pentru anul 2015

24 ian. 2015,, 11:30   Societate
7739 0

Foto: adevarul.ro

Planuri mărețe anunță cei de la Moldova-Film pentru anul acesta: un serial pentru copii, un proiect de talie internațională și două filme documentare.

Contactat de NOI.md, directorul Companiei de Stat „Moldova-Film”, Alexandru Vasilache, a relatat: „În momentul de față se lucrează asupra unui serial pentru copii, unde sînt implicați peste 200 de copii din Republica Moldova. Pregătirile sînt în stadiu avansat: decorurile sînt gata, costumele se probează și în curînd vor începe filmările. Totul se va petrece în platourile Moldova-Film. Poate vor avea loc mici ieșiri în natură, dar sperăm să ne descurcăm în platou”.

În primăvară se preconizează un proiect de talie internațională, o coproducție moldo-italiană. „Un film de lung metraj, în care vor fi implicate staturi internaționale”, a specificat Alexandru Vasilache.

Se mai preconizează turnarea unui film documentar, în mai multe episoade, despre viața familiei Dolgan și a formației „Noroc”. „Iar cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, vom face un film de scurt metraj”, a adăugat Vasilache.

Directorul a mai menționat că „multe dintre aceste proiecte au fost programate cu un an, doi în urmă, dar din lipsa unor finanțatori, nu s-au putut implementa”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?