X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Guineea redeschide școlile după 10 luni de luptă cu Ebola

19 ian. 2015,, 22:00   Externe
4514 0

Foto: agerpres.ro

Guineea a redeschis luni școlile închise în ultimele 10 luni din cauza epidemiei de Ebola, care a ucis mai mult de 8.400 de oameni în Africa de Vest, informează agenția DPA.Guvernul a decis să reînceapă cursurile școlare dupe ce numărul de infecții noi s-a redus substanțial, iar o comisie națională referitoare la Ebola a publicat un ghid de securitate conceput pentru protejarea de infecție a copiilor și adolescenților.

Toate școlile publice vor primi produse igienice pentru mâini și termometre, a declarat comisarul ?akota Keita, iar părinții copiilor care studiază la școli private vor trebui să furnizeze ei înșiși materialele sanitare, notează DPA. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în Guineea 2.806 de persoane au fost infectate cu Ebola, dintre care 1.814 au murit.

Țara vecină, Liberia, cea mai afectată de epidemie, cu mai mult de 3.500 de decese, intenționează să redeschidă școlile în luna februarie, însă nu a fost stabilită nici o dată precisă. Republica Mali a fost declarată, duminică, liberă de Ebola, de departamentul său de sănătate națională și de OMS, la 42 de zile de când ultimul pacient suspectat de boală a avut rezultat negativ în urma analizelor medicale. Mali a raportat că a înregistrat în total opt infecții cu Ebola, dintre care șase soldate cu decese, mai scrie DPA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?