X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Unele organizaţii ale PCRM au ignorat ultimele decizii ale partidului

24 dec. 2014,, 12:45   Politică
6409 5
Foto: omg.md
Un șir de organizaţii de tineret, unităţi de partid şi comitete raionale ale Partidului Comuniştilor s-au adresat conducerii formaţiunii politice cu rugămintea de a renunţa la ideea de cooperare cu partidele proeuropene – PLDM, PDM şi PL, precum şi au făcut abstracție de ultimele decizii luate la şedinţa CC din 13 decembrie.

Potrivit agenţiei "Infotag", comsomoliştii din sectorul Rîşcani al capitalei s-au adresat conducerii partidului cu rugămintea de a anula decizia Plenarei CC al PCRM, în cadrul căreia conducerea formaţiunii a decis să iniţieze un dialog cu partidele proeuropene şi i-a exclus din componenţa CC pe Iurie Muntean, Alexandru Petkov şi Dumitru Cavruc.

De asemenea, tinerii comunişti au rugat să fie desfăşurată conferinţa republicană de partid, în cadrul căreia o serie de comitete raionale intenţionează să pună în discuţie subiectul alegerii noii conduceri a partidului.

"Sper că în următoarea componenţă a conducerii Comitetului raional comsomolist Rîşcani va lua act de ultimele evenimente din partid şi nu va participa la spectacolul care ne aşteaptă, numit "alegeri locale". Deja de acum se ştie că cu asemenea atitudine şi aşa oameni ca Artur Reşetnicov şi Violeta Ivanov în fruntea campaniei electorale munca noastră va fi zadarnică şi în final ne va aştepta aceeaşi dezamăgire ca şi pe 1 decembrie. Îmi este ruşine pentru PCRM", a spus primul secretar al organizației comsomoliste din sectorul Rîşcani, Dina Dobreanscaia, exclusă recent din partid.

De asemenea, o serie de organizaţii primare de partid din Chişinău refuză să se supună conducerii PCRM. Din această categorie fac parte organizaţiile primare din sectorul Ciocana, inclusiv cea din care anterior făcea parte fostul ideolog al PCRM, Mark Tkaciuk.

Organizaţiile primare au cerut demisia întregii componenţe a executivului politic şi insistă asupra declarării activităţii sediului electoral republican ca fiind nesatisfăcătoare şi destructivă.

În cadrul şedinţe de marţi a comisiei speciale, din PCRM a fost exclus un alt inamic înflăcărat al coaliţiei cu partidele de la guvernare, Iurie Muntean.

În prezent cinci comitete raionale ale PCRM au adoptat o declaraţie în care își exprimă dezacordul cu decizia conducerii partidului: Vulcăneşti, Ceadîr-Lunga, Sîngerei, Briceni, Edineţ. În weekendul următor se aşteaptă luarea unor decizii similare şi în raionul Ocniţa. Secretarul Comitetului raional Taraclia, Serghei Filipov, şi-a dat demisia în semn de dezacord cu politica partidului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?