Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Vladimir Putin: "Este dificil pentru noi să înțelegem cine ia decizii în Statele Unite"

9 feb. 10:07   Externe
2651 0

Nu este ușor să ne dăm seama cine ia deciziile în Statele Unite, America este o țară complexă - conservatoare, dar în același timp în schimbare rapidă.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat acest lucru într-un interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson, publicat pe site-ul său.

În timpul interviului, Carlson l-a întrebat pe Putin despre cine, în opinia sa, ia deciziile în Statele Unite.

"Nu știu. America este o țară complexă, atît de conservatoare pe de o parte și în schimbare rapidă pe de altă parte. Nu este ușor pentru noi să o deslușim. Cine ia deciziile în alegeri? Cum poți să înțelegi cînd fiecare stat de acolo are propria legislație, fiecare stat se reglementează de sine stătător, cineva poate fi înlăturat din alegeri la nivel de stat. Este un sistem electoral cu două niveluri, este foarte greu pentru noi să ne dăm seama. Bineînțeles, există două partide care sînt dominante: republicanii și democrații. Iar în cadrul acestui sistem de partide sînt centrele care iau decizii, care pregătesc deciziile", a spus Putin.

"Elita politică americană nu înțelege că lumea se schimbă din cauza unor circumstanțe obiective și, pentru a-și menține nivelul, este necesar să ia decizii competente și oportune, în loc să facă acest lucru, Statele Unite se adaptează cu ajutorul forței, iar acțiunile nepoliticoase, inclusiv în ceea ce privește Federația Rusă, duc la un rezultat opus", a declarat președintele rus Vladimir Putin.


"Cum se adaptează Statele Unite? Prin forță: sancțiuni, presiuni, bombardamente, utilizarea forțelor armate. Este ceva legat de aroganță. Oamenii nu înțeleg în elita voastră politică faptul că lumea se schimbă în funcție de circumstanțe obiective și că este necesar să se ia deciziile corecte în mod competent, la timp, în timp util pentru a menține propriul nivel de, scuzați-mă, chiar dacă cineva dorește, nivelul de dominație", a declarat el.

25
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?