X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Lilia Burakovskaia: "Este necesară o întîlnire la nivel înalt cu foștii manageri ai CFM și ai aeroportului"

6 feb. 17:13 (reactualizat 7 feb. 07:40)   Economie
4828 0

Ce se întîmplă în jurul CFM și al aeroportului din Chișinău. Opinie

Demisiile recent anunțate ale șefilor întreprinderii de stat "Calea Ferată din Moldova", Oleg Tofilat, și a administratorului interimar al Aeroportului Internațional Chișinău sînt unite de faptul că acești manageri nu au fost lăsați să lucreze în mod normal, iar autoritățile ar putea plăti pentru că au împiedicat profesioniștii să lucreze și au pus în locul lor oameni proprii, mai loiali.

Această opinie a fost exprimată de jurnalista Lilia Burakovskaia, comentînd evenimentele recente, cînd, după demisia șefului CFM, a demisionat și șeful aeroportului din Chișinău.

Potrivit ei, acest lucru ridică întrebarea: cine anume nu dorește atît de mult ca întreprinderile strategice de transport să se dezvolte?

Jurnalista consideră că, prin predarea managementului către profesioniști, principala sarcină a statului este să nu intervină în scoaterea întreprinderilor din locul în care le-au pus politicienii.


"Nu vă amestecați! Și toate aceste acțiuni pseudo-active care se întîmplă în jurul CFM și al aeroportului conduc la alte gînduri", a scris ea pe pagina sa din rețeaua de socializare.

Lilia Burakovskaia a remarcat că a afișa acum "inocența pe față" este o idee proastă, deoarece problemele și intervențiile erau cunoscute de mult timp.

"Iar dacă tot nu ați făcut nimic pentru a oferi susținere, atunci v-ați așteptat exact la aceste rezultate, pentru că nu vă pot suspecta, oameni de afaceri, de naivitate. Profesioniștii care se respectă și care își tratează reputația în mod corespunzător nu vor face jocuri de partid și nu se vor uita în ochii cuiva. Dacă nu-i lăsați să lucreze, vor pleca. Dar ce veți face în continuare? Să-i puneți peste tot pe ai voștri, semidevotați, care au fost la fel de semidevotați față de cei, pe cei care încearcă să se apere de procuratură în instanțe?", a subliniat ea.

Jurnalista i-a îndemnat pe reprezentanții partidului de guvernămînt să facă dușuri cu apă rece ca gheața și să-și mai potolească poftele, altfel nu vor obține un al doilea mandat nici măcar în coaliție. Dar procurorii, care acum se află în postura de "servitori", pot îndeplini comanda unui alt stăpîn, pentru că, așa cum se spune, dragostea veche nu ruginește.

Lilia Burakovskaia consideră că este necesară o întîlnire la nivel înalt cu ambii foști șefi ai Căilor Ferate și Aeroportului – o întîlnire sinceră și deschisă, în care să se discute toate problemele și modalitățile de rezolvare a acestora.

După cum s-a relatat anterior, Oleg Tofilat a demisionat din funcția de șef al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova" (RDM), menționînd că nu a putut lua de sine stătător decizii importante pentru dezvoltarea întreprinderii și a reclamat lipsa sprijinului din partea statului.

La rîndul său, administratorul interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, a declarat astăzi că și-a dat demisia, făcînd referire la "dificultățile birocratice" cu care se confruntă. El a spus că, în calitate de administrator, 90 la sută din energia și timpul său erau dedicate respectării unor proceduri birocratice total nepotrivite pentru mediul de afaceri, dar mai ales pentru un obiectiv atît de strategic cum este Aeroportul Internațional Chișinău.

19
3
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?