X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

PLR îndeamnă partidele extraparlamentare să-și unească forțele

15 dec. 2014,, 15:08   Politică
3848 1

Foto : tribuna.md

Partidul Liberal Reformator a lansat un apel la adresa partidelor extraparlamentare care susțin vectorul european să-și unească forțele în vederea creării unei platforme naționale. Îndemnul vizează în mod special formațiunile de dreapta și de centru-dreapta, notează NOI.md.

Potrivit liberalilor reformatori, Republica Moldova are nevoie de un proiect politic de alternativă, în condițiile în care partenerii actualei coaliții ar avea grave probleme de integritate.

„Aceste partide au demonstrat că, odată ajunse la guvernare, se concentrează pe probleme meschine de distribuire, acaparare și control a instituțiilor statului, inclusiv a justiției și mass-mediei, și scapă din vedere obiectivele naționale interne și externe de primă importanță”, se arată în apelul PLR.

În aceste condiții, susțin reprezentanții PLR, e de datoria forțelor extraparlamentare să combată și să demaște orice acțiuni îndreptate împotriva interesului național al țării. Totodată, partidele extraparlamentare urmează să monitorizeze modul în care sînt implementate reformele asumate de guvernare.

„PLR face un îndemn către partidele extraparlamentare, mișcările politice, către oamenii de bună credință, personalitățile vieții publice, să își unească forțele într-o platformă a solidarității. Sarcina imediată a acestor forțe unite este să determine, împreună cu societatea civilă, guvernarea să promoveze reformele cerute de Acordul de asociere cu UE, să combată corupția și să asigure independența justiției și a mass-mediei”, se mai precizează în demersul PLR.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?