X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Renato Usatii se află la Moscova. Cine-l caută la Chișinău?

2 dec. 2014,, 16:30   Politică
18306 32
Foto: vedomosti.md
Liderul listei electorale a partidului Patria, Renato Usatîi, a declarat că „activiştii Patria şi foşti candidaţi în deputaţi sînt supuşi represiunilor şi intimidărilor”. Despre aceasta corespondentului „Infotag” ia relatat Renato Usatîi, într-un interviu prin telefon, care se află la Moscova.

„Astăzi de dimineaţă au avut loc percheziţii la patru oameni de-ai noştri. Vreau să spun că activiştii noştri nu au nimic interzis. Aceste percheziţii au loc în legătură cu mandatul procurorului Viorel Morari. El a emis acest mandat în mijlocul lunii noiembrie, cînd aceste persoane aveau imunitate în calitate de candidaţi în deputaţi”, a spus Usatîi.

Potrivit spuselor sale, percheziţiile şi alte acţiuni sînt întreprinse în cadrul unui dosar penal, care a fost intentat vara în baza acuzaţiei de contrabandă.

„Vor să mă acuze că în perioada 2009-2014 am introdus ilegal în Moldova şapte milioane de lei. Vreau să spun că este o prostie, teroare şi genocid. Ei încearcă să intimideze oamenii şi pe mine. În acelaşi timp nu ascund nimic şi nu mă ascund, atît timp cît mă aflam în Moldova nimeni nu m+a chemat nicăieri şi nu mi+au fost înaintate acuzaţii”, a subliniat Usatîi.

El a mai relatat că a fost informat că împotriva sa sînt pregătite noi acuzaţii, pentru a mă da în căutare internaţională.

„Toate aceste acţiuni sînt represiuni politice din partea lui Vlad Filat şi a echipei sale. Ei vor ca eu să nu pot reveni în Moldova şi să fac politică. Vreau să rog organizaţiile internaţionale şi misiunile diplomatice, ca ei să solicite autorităţile aceste dosare, precum şi dosarul în baza căruia Patria a fost exclusă din cursa electorală. Ei se vor convinge că aceste dosare au fost inventate, nu sînt argumente, nemaivorbind despre dovezi”, a subliniat Usatîi.

În comunicatul pentru presă, partidul Patria a comunicat că marţi au loc percheziţii la nouă membri ai echipei partidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?