X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Safonov: Transnistria este împotriva apropierii Moldovei de Rusia

25 noi. 2014,, 16:15   Politică
6939 5
Foto: zilnic.md
„În Transnistria demult există o atitudine circumspectă față de alegerile parlamentare din Moldova. Tiraspolul se teme că la putere vor veni forțe capabile să preia controlul asupra republicii nistrene”, a declarat pentru NOI.md președintele Asociației Politologilor Independenți din Transnistria, Andrei Safonov.

Solicitat să comenteze așteptările autorităților nerecunoscutei RMN de la alegerile parlamentare din Moldova, analistul a recunoscut că Transnistria „întotdeauna a urmărit cu încordare bătăliile electorale, temîndu-se la modul cel mai serios că la putere ar putea accede forțe capabile de apropiere cu Moscova, care ar putea conveni cu Kremlinul asupra controlului Chișinăului a republicii transnistrene”.

„Totodată, dacă în Moldova vor cîștiga forțele proeuropene, dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului ar putea ajunge în impas real, măcar și din considerentul că Tiraspolul nu participă la proiectul de integrare europeană a Moldovei”, a precizat expertul.

„De aceea, acum, pentru partea transnistreană, pe primul plan este dezvoltarea și consolidarea continuă a relațiilor bilaterale cu Rusia, pe care Tiraspolul întotdeauna o aborda în calitate de aliat de încredere”, a conchis Safonov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?