Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Țîrdea: Toate aceste vizite și promisiuni sînt încercări disperate de a menține la putere coaliția proeuropeană

19 noi. 2014,, 13:30   Politică
7871 10
Foto: europalibera.org
„Actualele vizite în Moldova ale președinților Poloniei și Ucrainei, la fel ca alte multiple vizite ale comisarilor europeni, coincid în totalitate cu „îmbrățișările” din anul 2005, cînd revoluționarii portocalii Iușcenko, Băsescu și Saakașvili au venit să-l susțină pe Voronin practic cu o zi înainte de alegerile parlamentare”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Bogdan Țîrdea.

Interlocutorul este ferm convins că „atunci liderii Ucrainei, României și Georgiei efectuau un transfer de spirit revoluționar, iar acum are loc un transfer de spirit revoluționar împotriva Rusiei”.

„Nu trebuie să vă așteptați la semnarea unor acorduri economice serioase sau la discutarea și soluționarea vechilor probleme legate de proprietățile moldovenești în Ucraina. Vor fi declarații răsunătoare cu privire la susținerea reciprocă, vor fi declarații dure împotriva Rusiei, adică tot ce se încadrează în contextul electoral în ajunul alegerilor parlamentare”, a menționat expertul.

„Funcționarii europeni înțeleg că actualele partide din coaliția de la guvernare s-au discreditat în totalitate nu doar în ochii europenilor, ci și în fața propriului popor. Ratingul PDM, PLDM și PL continuă să scadă drastic, iar ratingul unora demult a căzut sub orice nivel, de aceea protectorii lor din UE întreprind încercări disperate să-i menține la putere și astfel să-și păstreze propria imagine față de contribuabilii europeni, care neapărat și foarte curînd se vor întreba: unde sînt milioanele de euro oferite de noi și unde sînt reformele promise din Moldova, pentru care aceste milioane au fost cheltuite”, a conchis Țîrdea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?