X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Voronin comentează interdicția impusă lui Formuzal, de intrare pe teritoriul Ucrainei (VIDEO)

4 noi. 2014,, 12:05   Politică
7963 9
Foto : noi.md
Lipsa de reacție a autorităților Republicii Moldova față de interdicția impusă bașcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, de a intra pe teritoriul Ucrainei este un gest de trădare. Astfel a comentat liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferințe de presă incidentul în care a fost vizat Formuzal, informează NOI.md.

Potrivit politicianului, guvernarea de la Chișinău trebuia să ia atitudine față de aceste acțiuni ale statului vecin, întrucît este vizat un membru al Guvernului.

„S-au adresat ei cu un demers către autoritățile ucrainene? Este totuși vorba de un membru al guvernului. Eu cel puțin nu am auzit. Așa nu se poate, asta este trădare, chiar dacă cineva nu ne place. De ce să admiți așa ceva? Pentru că are propria poziție față de lucruri? De aceea și este bașcan, pentru ca să aibă poziția sa. Asta se poate întîmpla cu oricine, nu doar cu bașcanul”, a menționat Voronin.

Precizăm că sîmbăta trecută, bașcanul Găgăuziei a fost nevoit să se întoarcă de la frontieră, deoarece i-a fost interzisă intrarea în Ucraina. Mihail Formuzal intenţiona să plece în localitatea Vinogradovka, unde avea programate întrevederi cu reprezentanţii administraţiei locale, însă la punctul de trecere a frontierei "Mirnoe" başcanul a fost întors din drum. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei au declarat că decizia de interdicţie a fost luată de partea ucraineană în mod unilateral.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?