X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Colectivul centrului comercial de stat „UNIC” este împotriva privatizării întreprinderii (VIDEO)

20 oct. 2014,, 16:50   Societate
7197 0
Foto: noi.md
„Colectivul nostru este categoric împotriva privatizării centrului comercial UNIC. Noi considerăm și am demonstrat-o la modul real că dacă este gestionată corect, întreprinderea se poate dezvolta cu succes și aduce profit statului”, a declarat pentru NOI.md directorul general al instituției, Natalia Sanduța.

În cadrul întîlnirii colectivului fostului magazin universal, actualmente centrul comercial „UNIC”, cu reprezentanții Partidului Democrat s-a discutat despre vînzarea întreprinderii la licitație. Viceministrul Economiei, Octavian Calmîc, a explicat că statul încearcă să vîndă centrul comercial din anul 2008, însă doritori de a investi în această întreprindere deocamdată nu s-au găsit.

„Sînt categoric împotriva privatizării întreprinderii noastre. În ultimii patru ani noi reconstruim activ clădirea, am instalat lifturi moderne, am schimbat fațada, am reparat spațiile comerciale. Noi lucrăm activ aît cu producători moldoveni, cît și cu cei de peste hotare. Rulajul comercial al întreprinderii indica o creștere stabilă. Anual, centrul nostru transferă în bugetul de stat peste 20 de milioane de lei. Salariul mediu lunar la întreprindere constituie 5,5 mii de lei, la noi muncesc 350 de angajați, majoritatea fiind femei. Noi sîntem capabili să activăm cu succes și să ne dezvoltăm. Care este atunci sensul vînzării? Consider că trebuie vîndute întreprinderile care aduc doar pierderi”, a declarat Sanduța.

De aceeași părere este și vînzătoarea Galina Teajeletova, care muncește aici de peste 40 de ani.

„Lîngă noi se află Piața centrală și așa-numita Piața Tiraspol, două piețe de haine fără nume, o mulțime de chioșcuri comerciale, care în afară de concurență ne crează o mulțime de probleme din cauza insalubrizării teritoriului. Cu toate acestea, cifra noastră de afaceri crește din an în an. Noi cooperăm cu producători autohtoni, am stabilit relații de parteneriat cu producătorii și exportatorii din Belarus, Polonia, Turcia, Ucraina. Sînt convinsă că întreprinderea și colectivul trebuie păstrate”, a subliniat șefa secției de tricotaj, Eufrosinia Scrob.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?