Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procuratura Anticorupție își va lărgi echipa

15 feb. 16:12   Societate
1906 0

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au aprobat în cadrul ședinței de joi, 15 februarie, modificarea structurii și statului de personal al sistemului Procuraturii, iar prin urmare, Procuratura Anticorupție (PA) își va extinde echipa cu 54 funcții noi, ajungînd la un total de 198 de angajați.

Numărul total a funcțiilor de procuror rămîne neschimbat (59 procurori), iar cele 54 funcții sînt atribuite pentru formarea unui aparat al Procuraturii Anticorupție, cu servicii de resurse umane, finanțe, contabilitate, achiziții publice și altele, și pentru creșterea numărului de ofițeri detașați din alte instituții, care, pentru prima dată în istoria instituției, vor efectua direct măsuri speciale de investigații în cauze de corupție de nivel înalt, transmite realitatea.

Procurorul-Șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, va propune Procurorului General interimar un nou Regulament al Procuraturii Anticorupție cu o nouă organigramă care reflectă această structură modificată și fortificată.

În scurt timp, Procuratura va anunța concursuri pentru noile funcții vacante în cadrul Procuraturii Anticorupție.

„În contextul acestui amplu proces de fortificare, Procuratura Anticorupție atrage atenția asupra necesității asigurării acesteia cu un sediu nou, pentru desfășurarea eficientă a activității sale. Sediul actual se dovedește a fi neîncăpător pentru numărul crescut de angajați și pentru a susține investigațiile în curs și cele ce urmează a fi inițiate. Solicitarea vine ca răspuns la cerințele și nevoile sporite ale instituției în lupta împotriva corupției și pentru a asigura funcționarea optimă a Procuraturii Anticorupție.


Procuratura Anticorupție este hotărîtă să depună toate eforturile pentru a aduce în fața justiției pe toți cei implicați în acte de corupție. Angajamentul nostru rămîne ferm, de a combate corupția în toate formele sale”, se arată în mesajul PA.

2
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?