X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Surpriză în lista electorală a socialiștilor

2 oct. 2014,, 15:44   Politică
4993 1
Foto: lenta.ru
Zinaida Greceanîi va ocupa primul loc în lista electorală a Partidului Socialiștilor. Decizia a fost luată astăzi la ședința Consiliului Republican al formațiunii, a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, notează NOI.md.

Greaceanîi este urmată în listă de Igor Dodon și de fostul președinte al PSRM Eduard Smirnov. Următoarele poziții, în ordine consecutivă, sînt ocupate de deputatul Ion Ceban, fotul ambasador al Moldovei în Federația Rusă Andrei Neguța, deputatul în Adunarea Populară a Găgăuziei Fiodor Găgăuz, secretarul executiv al partidului, Vlad Bătrîncea, reprezentantul Comitetului executiv al PSRM, Ala Dolință, liderul partidului „Moldova Unită”, Vladimir Țurcanu, și analistul politic Bogdan Țîrdea.

„Atunci cînd în alte partide sînt diferite discuții dure referitoare la numărul femeilor pe listă, alții încearcă să facă PR din asta sau cine este al doilea pe listă. Eu am venit cu propunerea către Consiliu ca prima să fie Zinaida Greceanîi. Vîrsta medie a candidaților este de 39 de ani, după naționalitate – 56 de moldoveni, 38 de ucraineni, 10 ruși. Majoritatea celor de pe listă sînt economiști, juriști, agricultori, avem și cîțiva medici și pedagogi”, a precizat Dodon.

„Toți cei care sînt de acord cu ceea ce promovează socialiștii – integrarea în Uniunea Vamală, echitatea socială, istoria și limba moldovenească, o guvernare fără oligarhi – sînt bineveniți în echipa noastră”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?