Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La Autogara de Nord din Chișinău a fost construită o nouă parcare de 240 de locuri

18 sep. 2014,, 14:30   Societate
7549 4
Foto: mtid.gov.md
Suprafaţa operaţională a Autogării de Nord din Chişinău a fost dublată, iar în scurt timp călătorii vor avea la dispoziţie un peron nou pentru plecări/sosiri şi o parcare pentru transport privat. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, care a efectuat o vizită de lucru pe şantierul de reconstrucţie a Autogării de Nord, informează NOI.md.

Potrivit lui Botnari, în urma lucrărilor de reabilitare a gării, aspectul construcției este mult mai îngrijit, iar stațiile de așteptare mult mai confortabile. Ministrul a anunțat că pînă la finele lui octombrie va fi finalizată și construcţia unui peron acoperit. Investiţia la prima etapă a proiectului de modernizare şi extindere a Autogării de Nord se ridică la opt milioane de lei.

„Autogara de Nord are solicitări din partea transportatorilor mult mai mari decît putea deservi şi se impunea deja de mai mult timp extinderea capacităţilor. Din acest motiv, existau nemulţumiri din partea transportatorilor care aveau timp limitat pentru îmbarcarea pasagerilor. În acelaşi timp, cele 1,2 hectare nu erau utilizate, devenind o adevărată gunoişte”, a spus Botnari.

La cea de-a doua etapă a proiectului, autoritățile își propun să inițieze construcția unei clădiri noi cu sală de aşteptare, ghişee și utilităţi publice. Costul investiției este estimat la circa 13 milioane de lei, banii urmînd a fi alocați din credite.

Proiectul de extindere a Gării Nord a demarat în iunie anul curent în cadrul programului de renovare a gărilor auto din Moldova, iniţiat de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Pînă în prezent, a fost construită o parcare de 240 de locuri pentru transportul privat, un peron cu 22 de locuri de plecare/sosire pentru rutele internaţionale, iar pînă la finele lui octombrie peronul va fi acoperit.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?