Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

OMS: Ucraina nu mai dispune de stocuri de vaccinuri

10 sep. 2014,, 08:15   Externe
4009 0
Foto: agerpres.ro
Ucraina și-a epuizat stocurile de vaccinuri și are nevoie urgentă de ajutor umanitar, a declarat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS), scrie agenția France Presse.

'Ucraina nu mai are deloc vaccinuri în stoc' , a afirmat marți, într-o conferință de presă la Geneva, reprezentantul OMS în Ucraina, Dorit Nitzan.

În acest context, OMS și-a exprimat preocuparea în legătură cu posibilitatea izbucnirii unei epidemii de poliomielită sau rujeolă, boli care apar deseori în țări care trec prin perioade de conflict, așa cum este cazul Ucrainei în prezent.

Potrivit celor mai recente date furnizate de ONU, conflictul din Ucraina s-a soldat cu peste 2.700 de morți, aproximativ 7.000 de răniți și jumătate de milion de refugiați. Aproape 70% din personalul sanitar a fugit din regiunile estice Donețk și Lugansk, afectate de lupte, în care 32 de spitale nu mai sunt complet operaționale.

Nevoile sanitare ale Ucrainei 'sunt uriașe', a atras atenția Dorit Nitzan, adăugînd că OMS a cerut, la jumătatea lunii august, 14 milioane de dolari pentru a sprijini această țară, dar s-au primit doar 40.000 de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?