X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Schimbări în topul celor mai influenți politicieni (VIDEO)

4 sep. 2014,, 17:15   Politică
5520 6
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă, liderul PLDM, Vlad Filat, și președintele Parlamentului, Igor Corman, ocupă primele trei poziții în topul celor mai influenți politicieni ai lunii august. Datele se conțin în clasamentul întocmit lunar de Institutul de Analiză şi Consultanță Politică „Politicon”, prezentat astăzi, informează NOI.md.

Potrivit vicedirectorului „Politicon”, Ion Tăbîrță, revenirea lui Vlad Filat pe poziția a doua în top, după ce în luna iulie acesta a fost devansat de Igor Corman, se explică printr-o prezență accentuată pe arena publică.

„Atacul mediatic la care a fost supus Filat, pe de o parte îi aduce un deserviciu, cînd se lovește în imaginea lui, iar pe de alta aduce și dividende politice, care îl țin în prim-planul vieții publice”, a precizat Tăbîrță pentru NOI.md.

Locul 4 în clasamentul celor mai influenți politicieni i-a revenit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, în timp ce pe poziția a 5-a s-a clasat șeful statului Nicolae Timofti. Poziția a 6-a în clasamentul celor mai influenți politicieni este ocupată de ministrul Educației, Maia Sandu, locul 7 i-a revenit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, iar 8 – primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Ultimele două poziții în top 10 cei mai influenți politicieni ai lunii august sînt ocupate de prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, și liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a coborît două poziții în top, față de luna precedentă.

„Comuniștii trec prin perturbații interne, iar ieșirile lui Voronin din ultima perioadă au fost destul de palide. Oricum, Voronin rămîne un lider influent, o veritabilă locomotivă a PCRM la alegeri”, a menționat Tăbîrță.

Potrivit expertului, de remarcat este și prezența constantă în clasament a fostului premier Ion Sturza, care s-a clasat pe poziția 22. Omul de afaceri este calificat de experți drept un politician informal, care se implică în politică prin comentarii și catalogări la adresa formațiunilor existente. Totodată, noutatea topului lunii august este accederea în clasament a liderului formațiunii PaRUs, Renato Usatîi, care s-a plasat pe poziția 29.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?