Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Topul locurilor turistice din Europa cu cele mai multe furturi

4 mai. 00:00   Externe
2514 0

O nouă cercetare a arătat că unele dintre cele mai populare locuri turistice din Europa merg, din păcate, mînă în mînă cu unele dintre cele mai grave statistici privind furturile din buzunare de pe continent.

Studiul realizat de compania britanică de asigurări de călătorie QuoteZone a evidențiat faptul că multe dintre destinațiile europene populare sînt puncte fierbinți pentru hoții de buzunare.

Cercetătorii au analizat proporția de mențiuni despre furtul din buzunare în recenziile vizitatorilor despre primele cinci atracții turistice din fiecare țară europeană, relatează Noi.md cu referire la G4Media.

Italia a ieșit pe primul loc, cu cea mai mare proporție dintre toate țările de pe continent, urmată de Franța și Spania, scrie G4Media.

Iată unde ar trebui să fiți extrem de vigilenți și cum să rămîneți în siguranță:

 • Punctele fierbinți ale hoților de buzunare din Italia sînt răspîndite în toată țara
 • Deși multe orașe și localități din Italia atrag mulțimi de vizitatori pe tot parcursul anului, s-a constatat că la Roma este cel mai rău în privința hoților de buzunare.
 • În general, QuoteZone a constatat că există 478 de mențiuni de furt de buzunare la fiecare milion de vizitatori britanici la principalele atracții turistice din Italia.
 • Fontana di Trevi, emblemată a capitalei, a ieșit pe primul loc în acest clasament specific țării. Capodopera arhitecturală din secolul al XVIII-lea înregistrează o medie impresionantă de 1.000 de vizitatori pe oră.
 • Turiștii aruncă în jur de 1.000.000 de euro în apele sale în fiecare an – dar este important ca vizitatorii să fie atenți la mulțime în timp ce își aruncă mărunțișul.
 • De asemenea, la Roma, Colosseumul antic și Panteonul s-au dovedit a fi puncte fierbinți pentru hoții de buzunare. În afara Orașului Etern, Domul din Milano și Gallerie Degli Uffizi din Florența au fost, de asemenea, raportate ca avînd cel mai mare volum de obiecte personale furate în recenziile de călătorie online din Italia.

Paris vine imediat după Roma:

 • Franța este o destinație extrem de populară pentru turiștii din întreaga lume, Parisul fiind în mod constant unul dintre cele mai vizitate orașe din întreaga lume.
 • Din nefericire, cercetarea a constatat că orașul are al doilea cel mai mare număr de mențiuni de furt din buzunare din toată Europa, cu 251 la un milion de vizitatori.
 • Toate cele cinci atracții de top monitorizate se află în Paris – iar faimosul Turn Eiffel a fost, poate deloc surprinzător, considerat cel mai riscant pentru furturile de la turiști.
 • Alte locuri din capitala Franței unde trebuie să fiți foarte vigilenți sînt Arcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame de Paris și Musée d’Orsay și Luvrul.
 • Parisul va deveni mai aglomerat ca niciodată în această vară, cînd va găzdui Jocurile Olimpice din 2024. Dacă sînteți în vizită, asigurați-vă că sînteți foarte atenți cu gențile și obiectele personale în aglomerația din oraș.
 • Spania și Germania, la egalitate
 • În ciuda faptului că atrag tipuri de turiști destul de diferite, s-a constatat că atît Spania, cît și Germania au înregistrat fiecare 111 cazuri de furt la un milion de vizitatori.

În Amsterdam se află cele mai riscante locuri din Olanda în care poți rămîne fără bunuri

 • Faimosul Cartier Roșu din Amsterdam este una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii din întreaga Olanda. Este, de asemenea, locul în care turiștii au cele mai mari șanse să fie victima unui hoț de buzunare din țară.
 • Amplasarea sa în centrul orașului joacă probabil un rol în această situație și ar putea fi schimbată pe măsură ce autoritățile din Amsterdam iau în considerare mutarea cartierului în afara centrului aglomerat.
 • Cu 100 de mențiuni de furturi la un milion de vizitatori, alte atracții populare unde trebuie să fiți vigilenți în Olanda sînt toate în capitala sa.
 • Casa Anne Frank, Vondelpark, Rijksmuseum și Muzeul Van Gogh sînt toate extrem de populare – și vin la pachet cu pericolul hoților de buzunare.

Greg Wilson, fondator și director executiv al Quotezone, spune că, deși este regretabil că atît de multe atracții din Europa prezintă un risc, există măsuri pe care le puteți lua pentru a diminua riscurile.

„Este esențial să fiți mereu atenți, să lăsați obiectele de valoare, cum ar fi bijuteriile scumpe, într-un seif în hotel și să călătoriți întotdeauna cu o geantă antifurt, cu fermoare pentru a securiza telefoanele și portofelele sau chiar o borsetă pentru bani”, recomandă el.

„Încercați să nu lăsați niciodată bunurile personale nesupravegheate, deoarece companiile de asigurări de călătorie le cer călătorilor să aibă «grijă rezonabilă» și ar putea respinge cererile de asigurare pentru furt dacă obiectele au fost lăsate singure”, adaugă Wilson. „De asemenea, este important să nu uitați să obțineți un document de la poliție pentru pierderea sau furtul unui obiect dacă ați fost jefuit, deoarece acest lucru va susține cererea de asigurare.”

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?