Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ștanski argumentează pretențiile Transnistriei în privința dosarelor penale

4 sep. 2014,, 13:45   Societate
4691 1
Foto: noi.md
„Organele Procuraturii Republicii Moldova, în anul 2014, au reluat practica extrem de neprietenoasă și negativă de a intenta dosare politice motivate pe numele unor funcționari din Transnistria, care se află în exercițiul funcțiunii”, a declarat într-un comentariu exclusiv pentru NOI.md ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Nina Ștanski.

În opinia ei, „asemenea măsuri agresive și unilaterale aproape că nu au fost întreprinse în ultimii cîțiva ani, însă în anul 2014 asemenea dosare, potrivit datelor noastre, sînt deja 15. Urmăririi penale în Moldova sînt supuși președintele Guvernului, ministrul Agriculturii și Mediului, ministrul de interne, care nu sînt implicați direct în procesul de negocieri și nu adoptă decizii legate de acestea. În procedura penală a Republicii Moldova s-a găsit loc și pentru vicepreședintele administrației de stat a raionului Dubăsari și a orașului Dubăsari, care a contribuit personal la transportarea recoltei de către proprietarii de terenuri”.

Anume cu aceste măsuri Nina Ștanski asociază faptul că „activitatea a trei grupuri de experți este practic blocată, iar împotriva conducătorilor și membrilor acestora sînt inițiate dosare penale nemotivate în Republica Moldova. Funcționarii din Transnistria sînt acuzați că „și-au atribuit funcții și competențe ale persoanelor publice” și de „abuz de putere”, fapt ce în esență este absurd și lipsit de logică și vine în contradicție cu sistemul de cooperare, stabilit cu ajutorul partenerilor internaționali, dintre specialiștii transnistreni și cei moldoveni în diverse domenii”.

Nina Ștanski avertizează că „utilizarea sancțiunilor și presiunilor, a instrumentelor represive față de Transnistria” ar putea conduce la „creșterea neîncrederii între părți”. În aceste condiții, „Transnistria nu și-a confirmat disponibilitatea de a participa la ședința ordinară a „Reuniunii permanente … ”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?