Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Bălțiul este dispus să instaleze în oraș monumentele pe care intenționează să le demonteze primarul Chișinăului

2 sep. 2014,, 17:40   Societate
3635 4
Foto: panoramio.com
Autoritățile municipiului Bălți sînt dispuse să instaleze în capitala de nord a Moldovei monumentele ostașilor sovietici pe care intenționează să le demonteze primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Declarația aparține viceprimarului municipiului Bălți Octavian Mahu, relatează NOI.md cu referire la GZT.MD.

„Propunem ca toate monumentele demontate să fie aduse la Bălți, noi vom găsi o modalitate de a le instala pe teritoriul municipiului, inclusiv în piața centrală. Pentru noi aceste monumente reprezintă nu doar un simbol al eroismului ostașilor sovietici, dar și un simbol al unității popoarelor. Nu ar strica ca unii reprezentanți ai actualei guvernări să se uite la Germania, unde pe parcursul a mai multor decenii, în parcul din Berlin, se înalță monumentul soldatului sovietic eliberator, care ține în brațe o fetiță germană. Autoritățile germane l-au restaurat și îl păzesc cu strictețe, deoarece înțeleg că tăinuirea trecutului împiedică alegerea unui viitor corect”, a menționat Mahu.

Amintim că primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a propus să fie demontate monumentele ostașilor sovietici, pentru a accelera procesul de integrare europeană. Declarația a fost făcută după ce edilul a efectuat o vizită în Estonia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?